Voorbeschouwing Vitesse-PSV


Vitesse neemt het vrijdag 17 februari op tegen PSV, de nummer 1 uit de Holland Casino Eredivisie. Deze wedstrijd in de Gelredome begint om 20.30 uur en staat onder leiding van de Belgische scheidsrechter F. de Bleeckere. De wedstrijd wordt overigens niet uitgezonden op RTL 5, die kiezen voor de wedstrijd NEC - FC Twente, de vraag is maar net welke wedstrijd er meer kijkers trekt, blijkbaar vinden hun het nodig om NEC uit te zenden.

Vitesse
Vitesse treedt minder zwaar gehavend aan dan tegen SC Heerenveen (4-1 verlies), maar kent toch nog wel wat afwezigen. Wapenaar en Verhaegh zijn weer hersteld van hun blessure's en Hersi is weer terug van een schorsing en keren weer terug in de basis. Ook de debutant van vorige week, Onur Kaya, staat weer in de basis. Hierdoor verhuist Purrel Frankel weer naar de linksbuiten en moeten De Mul en Benson weer plaats nemen op de bank. Ook Remco Van Der Schaaf is nog geschorst en er dus niet bij tegen PSV. Behalve Van Der Schaaf zijn ook Esajas, V/d Berg,M.Jansen en Theo Janssen er niet bij. Igor Gluscevic verkeert nogsteeds in het buitenland.
Selectie Vitesse:
Doel: Wapenaar, Coutinho
Verdediging: Verhaegh, Dingsdag,Knol,Swerts,Frankel
Middenveld: Kaya, Knopper,Yakubu,De Meersman
Aanval: Junker, Rojer, Benson, Hersi

PSV
Bij PSV keren Arouna Kone(Africa Cup), Jason Culina(enkel) en Alex(lies) weer terug. Aankoop Thompson valt af, net zoals Sibon en Nguyen. PSV reist met een selectie van 19 man af naar Arnhem:
Selectie PSV
Doel: Gomes, Zoetebier
Verdediging Addo, Alex, Ball, Lamey, Ooijer, Reiziger
Middenveld Afellay, Aissati, Cocu, Culina, Lucius, Simons, Väyrynen
Aanval Beasley, Farfán, Koné, Vennegoor of Hesselink

Opstellingen
Vitesse:
Wapenaar, Verhaegh, Knol, Dingsdag, Swerts, Kaya, Knopper, Yakubu, Hersi, Junker en Frankel

PSV:
Gomes, Reiziger, Ooijer, Alex, Ball, Affelay, Cocu, Simons, Aissati, Farfan en Kone.


Voorbeschouwing RKC - Vitesse


Zondag 29 januari speelt Vitesse de uitwedstrijd tegen RKC uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Rene Temmink.

Het verschil in punten tussen de nummer 8 (RKC) en de nummer 10 (Vitesse), bedraagt 2 punten. RKC Waalwijk kende een uitstekende seizoensstart maar vallen na de winterstop terug. Waar het eerst nog mede koploper was met AZ en PSV, doet het nu mee om de plaatsen 4 t/m 10. RKC speelde vorige week een uitwedstrijd tegen koploper PSV, waarin het kansloos met 2-0 onderuit ging. Vitesse leek ook op een nederlaag af te gaan, tegen het veel lager geklasseerde Willem II, maar werd gered door het jonge talent Fred Benson en won met 2-1.

Voor RKC is de transferperiode niet erg gunstig verlopen. Nadat eerst Rogier Molhoek naar AZ vertrok, is nu ook Ricky Hoogendorp vertrokken, naar VFL Wolfsburg. Buiten die 2 is ook Patrick van Diemen er niet bij tegen Vitesse, hij heeft nog een kaakblessure. Wel trok RKC een jonge verdediger van Feyenoord aan; Dustley Mulder.

Vitesse was heel wat slagvaardiger op de transfermarkt. Het trok als vervanger van Amoah, Mads Junker aan. Hij speelde al tegen Feyenoord en Willem II, maar wist nog niet het net te vinden. Vitesse nieuwste aanwinst is Paul Verhaegh. De verdediger kwam over van FC Den Bosch, en moet Stijn Vreven gaan vervangen die naar het tweede elftal is gezet. Youssouf Hersi komt net weer terug van Jong Vitesse en begint in de basis in Waalwijk.

Vermoedelijke opstellingen
RKC Waalwijk(4-3-3)
Van Dijk, Longuet, Keller, Teixeira, Van Haaren, Bakens, Martens, Fuchs, De Ceulaer, Vd Haar en Janssen.

Vitesse(4-3-3)
Wapenaar, Verhaegh, Knol, Dingsdag, Swerts, V/d Schaaf, Knopper, Janssen, Hersi,Junker en Frankel


Voorbeschouwing NEC - Vitesse


Zondag 4 december 2005, 12.30 uur.

Zondag 4 december staat dé derby van Nederland op het programma; NEC - Vitesse. Beide clubs zijn bezig met een goede serie. NEC klom van de 17e plaats naar de 8e, terwijl Vitesse van de 14e plaats naar de 4e plaats klom. Beide ploegen wonnen in de aanloop naar dit duel. Vitesse won met maarliefst 4-2 van RKC,NEC wist met 2-0 van het laaggeklasseerde Willem II te winnen. De wedstrijd morgen in de Goffert begint om 12.30

Bij Vitesse ontbreken Stijn Vreven (schorsing), Richard Knopper, Peter v/d Berg en Michael Jansen (allen blessure). De plek van Stijn Vreven wordt overgenomen door, de van een schorsing terugkerende, Gill Swerts. Swerts zal rechtsback gaan spelen waardoor Purrel Frankel weer linksback zal staan, iets wat hij dinsdagavond niet goed deed tegen RKC. In de aanval staan de in vorm verkerende Matthew Amoah, Tom de Mul en Youssouf Hersi. Met daarachter een driemans middenveld van Janssen, v/d Schaaf en Yakubu. Igor Gluscevic mist het duel sowieso, hij is dit weekend in gesprek met een andere club.

Bij NEC zijn v/d Eede, Pothuizen, Niedzielan en Mormon er sowieso niet bij, en is Valencia twijfelgeval. Tininho keert terug van een
schorsing en krijgt de voorkeur boven Boutahar. Voorin vinden we Worm en Denneboom met daarachter op het middenveld Takak, v/d Doelen,
Barreto en Tininho.


Opstellingen:

NEC;
Babos;
Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy;
Barreto, v/d Doelen, Takak, Tininho;
Denneboom en Worm.

Vitesse;
Wapenaar;
Swerts, Dingsdag, Knol, Frankel;
v/d Schaaf, Janssen, Yakubu;
Hersi, Amoah en De Mul.

Scheidsrechter: Dick Jol
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Datum en tijd: 04 december 2005, 12.30


Vr 18-11-2005: Willem II - Vitesse


Vrijdag 18 november spelen de nummer 17 (Willem II) en de nummer 5 (Vitesse) van de Nederlandse
eredivisie tegen elkaar. Het duel wordt afgewerkt in Tilburg. Vorig seizoen verloor Vitesse met 3-2 van Willem II. Vitesse dat in de zogeheten winning mood is, haalde uit de laatste 4 duels 10 punten. Na een wat slechtere start kan Vitesse dus weer naar boven kijken, en staan ze op een 5e plaats. Willem II draait tot nu toe echter een matig seizoen, en vinden we terug op een 17e plaats. De wedstrijd wordt live uitgezonden op RTL 5.


Vermoedelijke Opstellingen:
Willem II
Moens;
Wau, van der Haar, Kreek, Victoria;
Reuser, Hadouir, Smit;
Kerekes, Caluwé en Bobson.

Vitesse
Wapenaar;
Vreven, Knol, Dinsdag, Swerts;
Van der Schaaf, Janssen, Yakubu;
Hersi, Amoah en de Mul.

Laatste 5 ontmoetingen(uit)
9 september 2000: Willem II - Vitesse 2-2
2 november 2001: Willem II - Vitesse 1-1
9 november 2002: Willem II - Vitesse 1-3
16 april 2004: Willem II - Vitesse 1-1
2 oktober 2004: Willem II - Vitesse 3-2


Zo 06-11-2005: Feyenoord - Vitesse


Vandaag speelt Vitesse tegen Feyenoord, de nummer 4 van de Eredivisie. Vitesse dat vorige week overtuigend met 5-1 won van Heracles Almerlo wil weer stunten in de Kuip.

Opstelling Feyenoord:
Lodewijks;
Östlund, Greene, Bahia, Snoyl;
Ghaly (Pardo), Paauwe, De Guzman;
Castelen, Kuyt en Kalou.

Opstelling Vitesse:
Wapenaar;
Vreven, Knol, Dingsdag, Swerts;
Van der Schaaf, Janssen, Yakubu;
Hersi, Amoah en De Mul.

Historie:
2002-2003 Competite: Vitesse - Feyenoord 1-1
2002-2003 AmstelCup: Feyenoord - Vitesse 3-1
2002-2003 Competite: Feyenoord - Vitesse 2-1
2003-2004 Competite: Feyenoord - Vitesse 3-0
2003-2004 AmstelCup: Feyenoord - Vitesse 1-0
2003-2004 Competite: Vitesse - Feyenoord 0-0
2004-2005 Competite: Vitesse - Feyenoord 1-1
2004-2005 Competite: Feyenoord - Vitesse 1-2

Grootste Overwinningen:
1954-1955 Competite: Vitesse - Feyenoord 3-0
1994-1995 Competite: Feyenoord - Vitesse 0-3

Grootste Nederlaag:
1991-1992 Competite: Feyenoord - Vitesse 5-0