Naar verluidt
Naar verluidt 'Gregorz Szamotulski positief getest'
De Poolse doelman Gregorz Szamotulski die op proef is bij Vitesse is door trainer Aad De Mos positief getest. De doelman maakte op de trainingen een goede indruk op De Mos, en nu is het nog een kwestie van afwachten of ze eruit zullen komen met salaris. Hiermee lijkt een eventuele komst van Vladimir Stojkovic van de baan.

Gregorz Szamotulski zal met Piet Velthuizen de concurrentie moeten aangaan om de plaats onder de lat te winnen. Velthuizen gaf al aan niet opnieuw 2e doelman te willen zijn en anders te willen vertrekken, Roda JC zou interesse hebben. Szamotulski gaf al aan dat meerdere clubs belangstelling hebben maar dat zijn voorkeur uitgaat naar Vitesse: ''De club staat zeer goed aangeschreven, zo blijkt uit de informatie die we hebben verzameld.''

Szamotulski legt zich er bij voorbaat niet bij neer dat hij eventueel tweede doelman wordt bij Vitesse achter Piet Velthuizen. Zoekt Vitesse een tweede doelman? geen probleem. De trainer mag beslissen wie er speelt. De beste doelman zal spelen.


'Vitesse toont interesse in Hadouir en Sonkaya'
Als we de geruchten mogen geloven heeft Vitesse interesse in Anouar Hadouir (Willem II) en Fatih Sonkaya (FC Porto). Sonkaya zou een mogelijk kandidaat zijn voor de linksback positie bij Vitesse, terwijl Hadouir wordt gezien als aanvaller. Mogelijk als opvolger van Junker of Due.

Hadouir speelt al 5 seizoenen bij Willem II en kwam daarin tot 97 duels waarbij hij 17 keer het net wist te vinden. Deze voetbaljaargang maakt hij een goede indruk. Fatih Sonkaya speelde in het verleden voor Roda JC en Besiktas maar verkaste daarna naar FC Porto. Hier wist hij echter nooit door te breken en werd ook uitgeleend aan Academica Coimbra maar wil hier na dit seizoen echter weer vertrekken. Hij aast dan ook op een terukeer naar Nederland: 'Bij Academica ga ik absoluut weg. Een terugkeer naar Porto schiet ook niet op, dus heb ik besloten om terug te keren naar Nederland.' aldus Sonkaya tegenover Vi.nl.